Sanna Väätänen

Esittelen täällä taidettani, animaatioita, maalauksia, sarjakuvia, videoita. Kirjoitan myös ohjeita hauskojen taideprojektien tekoon.

Sadetanssi - animaatio

Kuukausia kestänyt kuiva kausi vaatii vakavia toimenpiteitä. Ratkaisu ongelmaan löytyy tästä animaatiosta.
Opiskelen parhaillaan animaatiota Muurlan opiston animaatiolinjalla. Tämä on siellä syksyllä olleella tietokoneanimaatiokurssilla tekemäni animaatio. Ohjelmana käytetty Adobe Animatea (entinen Flash).

Olen käyttänyt Flashia työn puolesta jo viitisentoista vuotta, pääasiassa pelien tekemiseen. Se on siis tullut tutuksi enemmän ohjelmoinnin ja pelimäisen lähestymistavan kautta - kaikki mahdolliset Flashin ja ActionScriptin versiot on tullut vuosien varrella kaiveltua pohjamutia myöten.

2000-luvun alussa hinku mobiilipelien tekemiseen oli niin suuri, että jouduimme työporukan kanssa todella etsimään ja venyttämään Flashin mobiiliversion (Flash Lite) rajoja. Hauskaa ja tuskallista yhtä aikaa, kuten pioneerityö useimmiten on, kun ei ole ketään, keneltä kysyä.

Aivan puhtaaseen animaatioon en kuitenkaan ollut Flashia suuremmin ennen animaatio-opintoja käyttänyt, joten on ollut nyt hauskaa palata vanhan tutun työkalun käyttöön uudesta näkökulmasta. On myös kivaa suunnitella ja toteuttaa itse hahmot ja taustat, eikä vaan koodata.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti