Sanna Väätänen

Esittelen täällä taidettani, animaatioita, maalauksia, sarjakuvia, videoita. Kirjoitan myös ohjeita hauskojen taideprojektien tekoon.

Kuvitukset

Seafloor Secrets - pelin kuvitus

Toteutin yhdysvaltalaista Legends of Learning -verkkopalvelua varten opetuspelin. Palvelu on uusi ja se on kehitetty käytettäväksi yhdysvaltalaisissa kouluissa. Ala-asteikäiset oppilaat voivat pelata kouluaikana lyhyitä pelejä, jotka opettavat opetusohjelmaan kuuluvia opetusaiheita. 

Monet opettajat olisivat mielellään antaneet oppilaiden pelata opettavaisia pelejä, mutta harvat pelit ovat niin lyhyitä kestoltaan, että niitä ehdittäisiin pelata tuntien aikana. Tämä palvelu tarjoaa siis ratkaisun siihen. Pelejä palvelussa on paljon. Niitä tilattiin lukuisilta pelintekijöiltä ympäri maailmaa.


Pelin aloitussivu

Pelaajan pitää etsiä ruudun alareunassa näkyvät alueet kuvasta.

Kun pelaaja on löytänyt kaikki alueet, hänen seuraava tehtävänsä on tarkemman kuvauksen perusteella päätellä, mikä alue on kyseessä.

Olen toteuttanut pelin Unitylla ja se on julkaistu WebGL-muodossa, eli se on HTML5-yhteensopiva ja toimii selaimissa (myös iOS-laitteilla!). Haasteena oli lähinnä WebGL:n performanssi (=miten nopeasti ja tehokkaasti ohjelma toimii), joten pidin pelin hyvin yksinkertaisena, ja animaation määrän pienenä.

Grafiikat tein alunperin perinteisillä menetelmillä akvarelleina paperille. Pelitilaa varten paloittelin kuvan osiin niin, että eri alueet voidaan paljastaa yksi kerrallaan pelaajalle, kun hän klikkaa oikeaa aluetta.

Peli on tyypiltään ns. hidden object -peli. Tässä pelityypissä pelaajalle annetaan lista asioista, jotka hänen pitää löytää kuvasta.

Ei kommentteja